Sosy, zupy, itp.

Aromaty i mieszanki ekstraktów do keczupów, majonezów, musztard oraz sosów delikatesowych

Nr Nazwa Dawkowanie
4505-S Aromat keczupu pomidorowego, typu Heinz, suchy 2-3 g/kg
4506 Aromat keczupu curry, suchy 5-6 g/kg
4558 Aromat przyprawowy keczupu curry, typu Kraft, suchy
z naturalną curry
20 g/kg
4615 Aromat przyprawowy dla sosów myśliwskich, suchy 7-9 g/kg
44655-S Aromat przyprawowy dla sosów cygańskich, suchy 25 g/kg
4612 Aromat przyprawowy do sosu przyprawowego
Gravad Lachs, suchy
40 g/kg
4530 Aromat Barbecue, suchy 3-5 g/kg
4598 Aromat Ajvar, suchy, przygotowany ekstrakt przyprawowy
do pasty serbskiej paprykowo-bakłażanowej
3 g/kg
4557-SR Aromat sosu koperkowego*, suchy 11 g/kg
4591 Aromat przyprawowy do Chop Suey*, suchy 6-7 g/kg
4537-P Aromat pomidorowy, w płynie 1-3 g/kg
4554-S Aromat musztardowy, suchy 1-2 g/kg
4532-S Mieszanka przyprawowa ekstraktów
– musztarda, typu Dijon sucha
1-3 g/kg
4538-S Mieszanka przyprawowa ekstraktów – remoulada, sucha 1-2 g/kg
4509-S Aromat majonezu, naturalny, suchy 1-2 g/kg
4619 Aromat majonezu, typu chrzanowy, suchy 7-8 g/kg

 

Technologiczne dodatki bez substancji smakowych dla artykułów delikatesowych, zup, sosów, potraw gotowych

WAŻNE: Wszystkie mieszanki są mieszankami wielofunkcyjnymi i mają zastosowanie w wielu różnych produktach. Ilości dodawane do produktów zależą w dużej mierze od części składowych danego produktu, z tego powodu mogą być zróżnicowane. Istnieje potrzeba przeprowadzania prób !

 

Nr Nazwa Dawkowanie
816 Koloidal
substancja wiążąca dla produktów warzywnych, zup i sosów
5-10 g na kg/l
841 Bimisan
środek wiążący do sosów śmietanowych, keczupu itp.
– metoda zimna –
15-40 g na kg/l
850 Fermisan
stabilizator na bazie hydrokolloidów
– metoda gorąca –
30-40 g na kg/l
848 Fermatex H
preparat przyprawowy wiążący do majonezów, dressingów,
sosów sałatkowych, keczupów, zup, sosów
– produkcja gorąca –
20-50 g na kg/l
849 Fermatex K
preparat przyprawowy wiążący do majonezów, dressingów,
sosów sałatkowych, keczupów, zup, sosów
– produkcja zimna –
30-50 g na kg/l
867 Ferbin Plus
substancja wiążąca do zawiesistych zup i zup jednogarnkowych
15-20 g na kg/l

 

Aromaty i mieszanki ekstraktów dla gotowych potraw i zup

Nr Nazwa Dawkowanie
4547-S Aromat przyprawowy typu indonezyjskiego, suchy 3-5 g/kg
4607 Aromat przyprawowy Azja, suchy 4-6 g/kg
4521-S Sos makaronowy aromat przyprawowy, suchy 8-10 g/kg
4252 Aromat przyprawowy* do gulaszu, gęsty 1-2 g/kg
4539 Aromat przyprawowy do zup pieprznych, suchy 4,5 g/kg
4517 Pizza-Topping mieszanka ekstraktów
przyprawowych, sucha
3-5 g/kg
4561-S Aromat przyprawowy dla Chilli con Carne, suchy 3-5 g/kg
4656-S Zupa z soczewicy Aromat przyprawowy, suchy 12 g/kg
4657-S Aromat przyprawowy do zupy fasolowej białej, sucha 12 g/kg
4658-S Aromat przyprawowy dla zupy grochowej, suchy 12,5 g/kg
4659-S Aromat przyprawowy dla serbskiej zupy fasolowej, suchy 15 g/kg

 

Kombinacje aromatów i ekstraktów z warzyw i ziół, jak również aromatów wędzonych są zalecane.

 

Substancje wiążące i smakowe aromatyzowane

Technologiczne dodatki z substancjami smakowymi dla zup, sosów, majonezów, dressingów

Nr Nazwa Dawkowanie
5010 Zupa fasolowa 3,3 %
5025 Sos chilli 4 %
5017 Sos koperkowy 13 %
5003 Sos drobiowy* jasny 11 %
5002 Sos drobiowy jasny „Spezial” 13,5 %
5006 Sos warzywny jasny 13,5 %
5036 Sos myśliwski 20 %
5013 Sos serowy 14 %
5001 Keczup curry 4,65 %
5022 Keczup curry z miąższem 3,5 %
5000/3 Keczup typu L 4,4 %
5000 Keczup pomidorowy 4,4 %
5005 Majonez dressing 30 % 7 %
5012 Majonez 50 % 6 %
5004 Majonez 80 % 1,9 %
5039 Majonez typu Grzyb 1,5 %
5040 Majonez typu czosnek 1,5 %
5041 Majonez typu cytryna 1,5 %
5008 Sos do makaronów 2 %
5009 Sos śmietanowy 12 %
5007 Sos pieczeni wołowej 12 %
5030 Sos Hollandaise 16 %
5011 Sos pieczeni wieprzowej 12 %
5016 Musztarda typu Dijon 2 %
5014 Sos borowikowy 13 %
5023 Sos pomidorowy 13 %
5028 Sos waniliowy 10,1 %

 

Mieszanki ekstraktów dla kiszonek (kwaśne zaprawy) na bazie kwasu octowego

Nr Nazwa Dawkowanie
5501-E Kurkuma 1-2 g/l zalewy
3541-E Koper 1-2 g/l zalewy
3543-E Estragon 1-2 g/l zalewy
3563-E Trybula ogrodowa 2-5 g/l zalewy
3538-E Czosnek 0,3-0,5 g/l zalewy
3544-E Kolendra 1-2 g/l zalewy
3539-E Liść laurowy 0,5 g/l zalewy
3537-E Goździki 0,5-1 g/l zalewy
5516-E Papryka, 1500 jednostek barwiących 1-2 g/l zalewy
3545-E Pieprz, czarny 1-2 g/l zalewy
3542-E Olej cebulowy 1-2 g/l zalewy
4616-E Aromat przyprawowy dla sałatki ogórkowej 0,5 g na kg/l
4691-E Aromat serowy 1-2 g/l zalewy

 

Istnieje możliwość doboru wariantów w pełni rozpuszczalnych i na bazie alkoholu!

 

Aromaty i mieszanki ekstraktów dla wyrobów rybnych

Nr Nazwa Dawkowanie
4675 Aromat krabowy* 2-5 g/kg/l
4676 Aromat krewetkowy 2-5 g/kg/l
4597 Ekstrakt rybny, naturalny, suchy 3-5 g/kg
4563-S Aromat przyprawowy dla śledzi typu Bismarck 2 g/l
4610 Mieszanka ekstraktów przypraw do zalewy
pieczonych ryb
2-5 g/kg
4004 Substancja bazowa rybna, mieszanka sucha
jako podstawowa
substancja bazowa ulepszająca smak
18-22 g/kg/l
3-5 g/kg/l

 

Dla tych produktów proponujemy również nasze pojedyncze ekstrakty przyprawowe.

 

Aromaty dla serów topionych

– mieszanki suche –

Nr Nazwa Dawkowanie
4579-L Provence 20-30 g/kg
4593-L Pieprz 20-30 g/kg
4647-L Grzyb 20-30 g/kg
4594-L Pizza 20-30 g/kg
4595-L Szybka 20-30 g/kg
4601-L Salami 20-30 g/kg
4606-L Duński 20-30 g/kg

 

Dla wzmocnienia smaku sera proponujemy nasze aromaty serowe.

 

Aromaty dla snacków i zup instant

Nr Nazwa Dawkowanie
4514 Aromat bekonu 60 g/kg
4511 Aromat Barbecue 60 g/kg
4510 Aromat sera 60 g/kg
4577 Aromat serowo-cebulowy 60 g/kg
4653 Aromat Nacho (chrupki kukurydziane 60 g/kg
4620 Aromat oregano 60 g/kg
4523 Aromat papryki 60 g/kg
4654 Aromat Tex-Mex 60 g/kg
5049 Zupa instant typu bulion rosołowy z kurczaka 7,5 %
5047 Zupa instant typu bulion krabowy 7,5 %
5044 Zupa instant typu bulion wołowy 7,5 %
5045 Zupa instant typu pieczarkowa kremowa 7,5 %
5048 Zupa instant typu warzywna kremowa 7,5 %
5042 Zupa instant typu pomidorowa 7,5 %

 

(*) – produkt nie zawsze dostępny natychmiast, jak również obowiązuje na ten produkt limit minimalnego zamówienia.