Sosy, zupy, itp.
Aromaty i mieszanki ekstraktów do keczupów, majonezów, musztard oraz sosów delikatesowych
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
4505-S | Aromat keczupu pomidorowego, typu Heinz, suchy | 2-3 g/kg |
4506 | Aromat keczupu curry, suchy | 5-6 g/kg |
4558 | Aromat przyprawowy keczupu curry, typu Kraft, suchy z naturalną curry |
20 g/kg |
4615 | Aromat przyprawowy dla sosów myśliwskich, suchy | 7-9 g/kg |
44655-S | Aromat przyprawowy dla sosów cygańskich, suchy | 25 g/kg |
4612 | Aromat przyprawowy do sosu przyprawowego Gravad Lachs, suchy |
40 g/kg |
4530 | Aromat Barbecue, suchy | 3-5 g/kg |
4598 | Aromat Ajvar, suchy, przygotowany ekstrakt przyprawowy do pasty serbskiej paprykowo-bakłażanowej |
3 g/kg |
4557-SR | Aromat sosu koperkowego*, suchy | 11 g/kg |
4591 | Aromat przyprawowy do Chop Suey*, suchy | 6-7 g/kg |
4537-P | Aromat pomidorowy, w płynie | 1-3 g/kg |
4554-S | Aromat musztardowy, suchy | 1-2 g/kg |
4532-S | Mieszanka przyprawowa ekstraktów – musztarda, typu Dijon sucha |
1-3 g/kg |
4538-S | Mieszanka przyprawowa ekstraktów – remoulada, sucha | 1-2 g/kg |
4509-S | Aromat majonezu, naturalny, suchy | 1-2 g/kg |
4619 | Aromat majonezu, typu chrzanowy, suchy | 7-8 g/kg |
Technologiczne dodatki bez substancji smakowych dla artykułów delikatesowych, zup, sosów, potraw gotowych
WAŻNE: | Wszystkie mieszanki są mieszankami wielofunkcyjnymi i mają zastosowanie w wielu różnych produktach. Ilości dodawane do produktów zależą w dużej mierze od części składowych danego produktu, z tego powodu mogą być zróżnicowane. Istnieje potrzeba przeprowadzania prób ! |
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
816 | Koloidal substancja wiążąca dla produktów warzywnych, zup i sosów |
5-10 g na kg/l |
841 | Bimisan środek wiążący do sosów śmietanowych, keczupu itp. – metoda zimna – |
15-40 g na kg/l |
850 | Fermisan stabilizator na bazie hydrokolloidów – metoda gorąca – |
30-40 g na kg/l |
848 | Fermatex H preparat przyprawowy wiążący do majonezów, dressingów, sosów sałatkowych, keczupów, zup, sosów – produkcja gorąca – |
20-50 g na kg/l |
849 | Fermatex K preparat przyprawowy wiążący do majonezów, dressingów, sosów sałatkowych, keczupów, zup, sosów – produkcja zimna – |
30-50 g na kg/l |
867 | Ferbin Plus substancja wiążąca do zawiesistych zup i zup jednogarnkowych |
15-20 g na kg/l |
Aromaty i mieszanki ekstraktów dla gotowych potraw i zup
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
4547-S | Aromat przyprawowy typu indonezyjskiego, suchy | 3-5 g/kg |
4607 | Aromat przyprawowy Azja, suchy | 4-6 g/kg |
4521-S | Sos makaronowy aromat przyprawowy, suchy | 8-10 g/kg |
4252 | Aromat przyprawowy* do gulaszu, gęsty | 1-2 g/kg |
4539 | Aromat przyprawowy do zup pieprznych, suchy | 4,5 g/kg |
4517 | Pizza-Topping mieszanka ekstraktów przyprawowych, sucha |
3-5 g/kg |
4561-S | Aromat przyprawowy dla Chilli con Carne, suchy | 3-5 g/kg |
4656-S | Zupa z soczewicy Aromat przyprawowy, suchy | 12 g/kg |
4657-S | Aromat przyprawowy do zupy fasolowej białej, sucha | 12 g/kg |
4658-S | Aromat przyprawowy dla zupy grochowej, suchy | 12,5 g/kg |
4659-S | Aromat przyprawowy dla serbskiej zupy fasolowej, suchy | 15 g/kg |
Kombinacje aromatów i ekstraktów z warzyw i ziół, jak również aromatów wędzonych są zalecane.
Substancje wiążące i smakowe aromatyzowane
Technologiczne dodatki z substancjami smakowymi dla zup, sosów, majonezów, dressingów
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
5010 | Zupa fasolowa | 3,3 % |
5025 | Sos chilli | 4 % |
5017 | Sos koperkowy | 13 % |
5003 | Sos drobiowy* jasny | 11 % |
5002 | Sos drobiowy jasny „Spezial” | 13,5 % |
5006 | Sos warzywny jasny | 13,5 % |
5036 | Sos myśliwski | 20 % |
5013 | Sos serowy | 14 % |
5001 | Keczup curry | 4,65 % |
5022 | Keczup curry z miąższem | 3,5 % |
5000/3 | Keczup typu L | 4,4 % |
5000 | Keczup pomidorowy | 4,4 % |
5005 | Majonez dressing 30 % | 7 % |
5012 | Majonez 50 % | 6 % |
5004 | Majonez 80 % | 1,9 % |
5039 | Majonez typu Grzyb | 1,5 % |
5040 | Majonez typu czosnek | 1,5 % |
5041 | Majonez typu cytryna | 1,5 % |
5008 | Sos do makaronów | 2 % |
5009 | Sos śmietanowy | 12 % |
5007 | Sos pieczeni wołowej | 12 % |
5030 | Sos Hollandaise | 16 % |
5011 | Sos pieczeni wieprzowej | 12 % |
5016 | Musztarda typu Dijon | 2 % |
5014 | Sos borowikowy | 13 % |
5023 | Sos pomidorowy | 13 % |
5028 | Sos waniliowy | 10,1 % |
Mieszanki ekstraktów dla kiszonek (kwaśne zaprawy) na bazie kwasu octowego
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
5501-E | Kurkuma | 1-2 g/l zalewy |
3541-E | Koper | 1-2 g/l zalewy |
3543-E | Estragon | 1-2 g/l zalewy |
3563-E | Trybula ogrodowa | 2-5 g/l zalewy |
3538-E | Czosnek | 0,3-0,5 g/l zalewy |
3544-E | Kolendra | 1-2 g/l zalewy |
3539-E | Liść laurowy | 0,5 g/l zalewy |
3537-E | Goździki | 0,5-1 g/l zalewy |
5516-E | Papryka, 1500 jednostek barwiących | 1-2 g/l zalewy |
3545-E | Pieprz, czarny | 1-2 g/l zalewy |
3542-E | Olej cebulowy | 1-2 g/l zalewy |
4616-E | Aromat przyprawowy dla sałatki ogórkowej | 0,5 g na kg/l |
4691-E | Aromat serowy | 1-2 g/l zalewy |
Istnieje możliwość doboru wariantów w pełni rozpuszczalnych i na bazie alkoholu!
Aromaty i mieszanki ekstraktów dla wyrobów rybnych
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
4675 | Aromat krabowy* | 2-5 g/kg/l |
4676 | Aromat krewetkowy | 2-5 g/kg/l |
4597 | Ekstrakt rybny, naturalny, suchy | 3-5 g/kg |
4563-S | Aromat przyprawowy dla śledzi typu Bismarck | 2 g/l |
4610 | Mieszanka ekstraktów przypraw do zalewy pieczonych ryb |
2-5 g/kg |
4004 | Substancja bazowa rybna, mieszanka sucha jako podstawowa substancja bazowa ulepszająca smak |
18-22 g/kg/l 3-5 g/kg/l |
Dla tych produktów proponujemy również nasze pojedyncze ekstrakty przyprawowe.
Aromaty dla serów topionych
– mieszanki suche –
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
4579-L | Provence | 20-30 g/kg |
4593-L | Pieprz | 20-30 g/kg |
4647-L | Grzyb | 20-30 g/kg |
4594-L | Pizza | 20-30 g/kg |
4595-L | Szybka | 20-30 g/kg |
4601-L | Salami | 20-30 g/kg |
4606-L | Duński | 20-30 g/kg |
Dla wzmocnienia smaku sera proponujemy nasze aromaty serowe.
Aromaty dla snacków i zup instant
Nr | Nazwa | Dawkowanie |
4514 | Aromat bekonu | 60 g/kg |
4511 | Aromat Barbecue | 60 g/kg |
4510 | Aromat sera | 60 g/kg |
4577 | Aromat serowo-cebulowy | 60 g/kg |
4653 | Aromat Nacho (chrupki kukurydziane | 60 g/kg |
4620 | Aromat oregano | 60 g/kg |
4523 | Aromat papryki | 60 g/kg |
4654 | Aromat Tex-Mex | 60 g/kg |
5049 | Zupa instant typu bulion rosołowy z kurczaka | 7,5 % |
5047 | Zupa instant typu bulion krabowy | 7,5 % |
5044 | Zupa instant typu bulion wołowy | 7,5 % |
5045 | Zupa instant typu pieczarkowa kremowa | 7,5 % |
5048 | Zupa instant typu warzywna kremowa | 7,5 % |
5042 | Zupa instant typu pomidorowa | 7,5 % |
(*) – produkt nie zawsze dostępny natychmiast, jak również obowiązuje na ten produkt limit minimalnego zamówienia.