Nr |
Nazwa |
Dawkowanie |
4704 |
Przyprawa przyrządzona do warzyw |
60 g/kg |
4712 |
Przyprawa „Supreme” WS – lub zalewy |
0,5 g/kg |
|
Aromat mięsny o nucie pieczonej szynki |
5-10 g/1 l |
4500 |
Aromat bulionowy, z MSG/HVP, suchy |
4-5 g/kg |
4585 |
Aromat przyprawowy typu Fondor, suchy |
3-5 g/kg |
4611 |
Przyprawa sucha typu Maggi, bez MSG |
wg prób |
4705 |
Przyprawa uniwersalna |
wg prób |
4587 |
Mieszanka ekstraktów przyprawowych |
1-3 g/kg |
|
do rosołu mięsnego, bez MSG/HVP |
|
4584 |
Aromat mięsny, z MSG/HVP, suchy* |
2-3 g/kg |
4528 |
Aromat mięsny wołowy, z HVP, suchy* |
2-5 g/kg |
4515 |
Wołowy aromat przyprawowy, z MSG, suchy* |
3-5 g/kg |
4602-M |
Cielęcy aromat przyprawowy, z MSG/HVP, suchy* |
10 g/kg |
4631-W |
Aromat mięsny, z MSG/HVP, gęsty* |
5 g/kg |
4634-W |
Aromat gotowanej kury, bez MSG/HVP, gęsty* |
2-3 g/kg |
4502 |
Aromat gotowanej kury, naturalny, |
4-5 g/kg |
|
bez MSG/HVP, suchy* |
|
4640-M |
Aromat gotowanej kury, bez MSG/HVP, suchy* |
2-3 g/kg |
4501 |
Aromat gotowanej kury, z MSG/HVP, suchy* |
2-3 g/kg |